Στους 13 οι νεκροί, πάνω από 100 οι τραυματίες – Δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία μέσα σε λίγες ώρες

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη του τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Βαρκελώνης έχουν εξαπολύσει οι ισπανικές αρχές, μετά την αιματηρή επίθεση με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στη Las Ramblas, που είχε ως αποτέλεσμα δεκατρείς άνθρωποι να σκοτωθούν και ακόμα εκατό να τραυματιστούν.

Ο δράστης εξαφανίστηκε και αναζητείται και η ισπανική αστυνομία εκτιμά πως επρόκειτο για συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις. Η υπόθεση στη Βαρκελώνη συνδέεται με μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση που έγινε λίγο αργότερα στην πόλη Καμπρίλς, στην περιοχή της Καταλονίας, κατά την οποία εξουδετερώθηκαν πέντε άτομα ζωσμένα με εκρηκτικά. Έξι πολίτες κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν. Οι ύποπτοι, σύμφωνα με τις αρχές προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα και συνδέονται με το χτύπημα με όχημα στη Βαρκελώνη. Στο τρίτο περιστατικό που σημάδεψε τη χθεσινή ημέρα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε σπίτι σε άλλη κωμόπολη της Καταλονίας, νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, από έκρηξη σε σπίτι. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, οι ένοικοι του σπιτιού έφτιαχναν εκρηκτικά χρησιμοποιώντας γκαζάκια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως είχε συλλάβει δύο άτομα, έναν Μαροκινό και έναν άνδρα από τον βορειοαφρικανικό θύλακα της Ισπανίας Μαλίγια, παρότι κανείς τους δεν ήταν ο οδηγός στο φορτηγάκι.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook