Καταστροφική για τον τουρισμό χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων την επαπειλούμενη αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από 13% σε 23%.

Ο ΣΕTE, όπως δημοσιεύει η naftemporiki.gr, προειδοποιεί ότι η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει συνολική αύξηση στο τουριστικό πακέτο κατά 2%-3%, κάτι που θα προκαλέσει, όπως τονίζει την αρνητική αντίδραση της αγοράς.

Καλεί παράλληλα την κυβέρνηση να προσαρμόσει την πολιτική της για το ΦΠΑ σε επίπεδα τα οποία θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Ο Σύνδεσμος αναφέρεται επίσης και στα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 12,55% για το πρώτο εξάμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

Η αύξηση αυτή σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, επιβεβαιώνει τα εξής: «Πρώτον, ότι η αύξηση στις εισπράξεις ήρθε ως αποτέλεσμα συνδυασμού παραγόντων, όπως μεταστροφή τμήματος της διεθνούς τουριστικής ζήτησης από τη Βόρεια Αφρική προς άλλους προορισμούς, αύξηση αεροπορικών συνδέσεων πόλεων του εξωτερικού με τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας και τιμολογιακή ελκυστικότητα και δεύτερον, ότι ο τουρισμός είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος τομέας και η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας για την έξοδο από την κρίση».

Σημειώνει τέλος ότι η τιμολογιακή ελκυστικότητα επετεύχθη ως αποτέλεσμα της ευελιξίας που προσέδωσαν στην τιμολογιακή πολιτική οι χαμηλότερες τιμές που εδόθησαν, κυρίως λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στα καταλύματα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook