Παρά το κύμα κατακραυγής που προκάλεσε με τη δήλωση ότι “φταίνε και οι δύο πλευρές” (νεοναζί και αντιρατσιστές) για τις ταραχές που συγκλόνισαν το Σάρλοτσβιλ,  ο Ντόναλντ Τραμπ​ συνεχίζει… ακάθεκτος την ίδια ρητορική.

Αυτή τη φορά, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη ο Αμερικανός πρόεδρος “επιστράτευσε” τον στρατηγό Πέρσινγκ, ο οποίος πυροβολούσε τους μουσουλμάνους εξτρεμιστές με σφαίρες που ήταν βουτηγμένες στο αίμα γουρουνιών!

Ο Τραμπ με ένα tweet κάλεσε όλους όσοι τον ακολουθούν να μελετήσουν τι έκανε ο Αμερικανός στρατηγός Πέρσινγκ στους τρομοκράτες όταν τους έπιανε. Και συμπλήρωσε: «Δεν υπήρχε ισλαμική τρομοκρατία για 35 χρόνια».

Ο στρατηγός Πέρσινγκ έδρασε στις Φιλιππίνες, στην επαρχία Μόρο από το 1909 έως το 1913 και σύμφωνα με τον θρύλο, εκτελούσε μουσουλμάνους αντάρτες και τους έθαβε μαζί με γουρούνια. Μάλιστα, φέρεται να τους πυροβολούσε με σφαίρες βουτηγμένες στο αίμα γουρουνιών. Ωστόσο, πρόκειται για θρύλο που συνοδεύει τον στρατηγό και όχι για πραγματικότητα, καθώς, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του ιδίου αλλά και όσα έχουν καταγραφεί, δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

 

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook