Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας

Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα καθώς και την ενίσχυση νέων καλλιεργειών για την παραγωγή προϊόντων ιδιαίτερων διατροφικών χαρακτηριστικών όπως η στέβια (βασικό υποκατάστατο της ζάχαρης). 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (Α.Σ.) παραγωγής στέβιας συστάθηκε το 2012 και αποτελείται από 90 μέλη, που στην παρούσα φάση καλλιεργούν για το σκοπό αυτό περίπου 400 στρ. Η δημιουργία του προέκυψε από την ανάγκη των αγροτών-μελών του να εξελίξουν τις εκμεταλλεύσεις τους, αξιοποιώντας τις άριστες κλιματικές συνθήκες στην περιοχή της Λαμίας, και να στραφούν από την καπνοκαλλιέργεια στην καλλιέργεια της στέβιας. Οι εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού βρίσκονται σε βιομηχανικό κτήριο στην περιοχή της Λαμίας, στις οποίες πρόσφατα ολοκληρώθηκε επένδυση εκσυγχρονισμού. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Α.Σ., περιλαμβάνει στην παρούσα φάση μηχάνημα συμπίεσης φύλλων. Ωστόσο στα άμεσα επενδυτικά σχέδια του είναι η απόκτηση μηχανήματος συσκευασίας, ενώ στα μεσοπρόθεσμα, η δημιουργία εγκαταστάσεων στα πρότυπα του συνεργαζόμενου εργοστασίου της Γαλλίας, για την επεξεργασία και τη διάθεση του τελικού προϊόντος σε υγρή και στερεή μορφή. 

Οι σύγχρονες πρακτικές, η σημαντική επιστημονική γνώση και η συστηματική εργασία των μελών του, οδήγησαν το Συνεταιρισμό να διεκδικεί σήμερα την πρώτη θέση στην Ευρώπη, παράγοντας άριστης ποιότητας προϊόντα που ανταγωνίζονται επαρκώς τα εισαγόμενα. Το σύνολο της παραγωγής τους κατευθύνεται στο συνεταιρισμό, ο οποίος προβαίνει σε πώληση του ακατέργαστου προϊόντος σε εργοστάσιο μεταποίησης στη Γαλλία. Παράλληλα, ο συνεταιρισμός προμηθεύεται από το ίδιο εργοστάσιο το τελικό προϊόν, το οποίο προωθεί στο σταθερά διευρυνόμενο πελατολόγιό του (μεταξύ των πελατών του συγκαταλέγονται η Green Cola και ο ΑΒ Βασιλόπουλος). 

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη αποπληρωμή του, όταν παραδώσει τα προϊόντα στο συνεταιρισμό. 

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook