Θλιβερές εικόνες στην καρδιά του Κάστρου της Χίου αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου.

Οι εργαζόμενοι μπήκαν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, στη μονοκατοικία που διατηρούσε 90χρονη, ένα ετοιμόρροπο κτίριο, απομακρύνοντας την ηλικιωμένη και ξεκινώντας τον καθαρισμό του κτιρίου, που εδώ και καιρό αποτελούσε σοβαρή εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με το politischios.gr.

Η αρχή έγινε τον τελευταίο χρόνο όταν τα παράπονα των κατοίκων στην Εισαγγελία Χίου πύκνωσαν αφού η 90χρονη αρνούταν κάθε βοήθεια είτε από τον δήμο, είτε από τους γείτονές της ενώ δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει στο σπίτι της.

Η αποκάλυψη έγινε το πρωί της Παρασκευής όταν με εισαγγελική παραγγελία και παρουσία του Ειρηνοδίκη Χίου Ε. Θάνογλου, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Δ. Φραγκομίχαλου, της Αστυνομίας και του αντιδημάρχου Γ. Μπελέγρη οι αρχές μπήκαν στο σπίτι της 90χρονης αντικρίζοντάς τη ανάμεσα σε ένα βουνό από σκουπίδια, υπολείμματα φαγητών, περιττώματα, κότες και τρωκτικά.

Η 90χρονη μεταφέρθηκε στο γηροκομείο «Ζωρζής Μιχαλινός» όπου και θα διαμένει πλέον ενώ οι 4 εργάτες καθαριότητας του δήμου Χίου για πάνω από 3 ώρες μετέφεραν σκουπίδια στο 4τονο όχημα μεταφοράς απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη περίπτωση κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο δήμος, πριν από 2 εβδομάδες σε σπίτι ναρκομανών στον Κάμπο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook