«Κόκκινο» άναψε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στον ΟΦΗ και σε άλλες έξι ομάδες της Σούπερ Λίγκα σχετικά με την συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα. 

Πιο συγκεκριμένα ο φάκελος που κατέθεσε ο ΟΦΗ στην Ε.Ε.Α δεν εγκρίθηκε από την επιτροπή μαζί με αυτούς του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, της Κέρκυρας, και του ΠΑΣ Γιάννινα . 

Οι επτά ομάδες έχουν περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (23/08), όταν και θα συνεδριάσει εκ νέου η ΕΕΑ, για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμμότητες (χρέη προς άλλες ΠΑΕ, προς το Δημόσιο, το ΙΚΑ και παίκτες) και να μπορέσουν να πάρουν τη σχετική άδεια για το νέο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ έχει εξασφαλίσει την εγγυητική των 400.000 ευρώ για το νέο πρωτάθλημα ενώ έχει πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.. Το ανοικτό ζήτημα που αφορά τον ΟΦΗ έχει να κάνει με τις διακανονισμένες οφειλές προς συγκεκριμένους παίκτες που θα πρέπει να έχουν κανονιστεί μέχρι την Τρίτη για να μην υπάρχει πρόβλημα στην κρητική ομάδα σχετικά με την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.