Δέκα ναυτικοί αγνοούνται και πέντε τραυματίστηκαν μετά από τη σύγκρουση αντιτορπιλικού του αμερικανικού ναυτικού με εμπορικό πλοίο ανατολικά της Σιγκαπούρης.

Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ασία σε λιγότερο από δύο μήνες.

Όπως ανακοίνωσε το ναυτικό των ΗΠΑ, το αντιτορπιλικό Τζον Μακέιν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC ενώ το πρώτο «πραγματοποιούσε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη». «Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά» ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά. Ο πέμπτος δεν χρειάστηκε διακομιδή.

Σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας, η σύγκρουση σημειώθηκε στα χωρικά της ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Το Alnic MC είναι ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς πετρελαίου ή χημικών μήκους 183 μέτρων που έχει σημαία Λιβερίας.

Ένα μέλος του πλοίου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης, η οποία πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες στο Alnic.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά της Σιγκαπούρης, καθώς και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ονομάστηκε προς τιμήν του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, πιλότο του Ναυτικού στη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, ο Μακέιν παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για πεντέμισι χρόνια. Πρόσφατα ο γερουσιαστής διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου και τώρα υποβάλλεται σε θεραπεία.

Την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι μετέθεσε τους δύο ανώτατους αξιωματικούς και τον αρχικελευστή αμερικανικού αντιτορπιλικού που παραλίγο να βυθιστεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας αφού συγκρούστηκε με φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο. Στην σύγκρουση του USS Fitzgerald τον Ιούνιο σκοτώθηκαν 7 ναύτες.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook