Ανακοίνωση για την ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου του Ηρακλείου προς τιμήν του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέδωσε η Ηράκλεια Πωτοβουλία:

“Πολλή συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για την ονοματοδοσία κεντρικού δρόμου της πόλης προς τιμήν του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Από τις σχετικές αναφορές στον τοπικό τύπο προκύπτει ότι ο Δήμος Ηρακλείου περιορίζεται στην ονομασία δρόμου της περιοχής του 1ου (κεντρικού) Δημοτικού Διαμερίσματος, ενώ συζητείται ακόμη και η μετονομασία κεντρικού δρόμου, ελλείψει κάποιου ανώνυμου. Οι μετονομασίες όμως των δρόμων δημιουργούν αρκετές δυσκολίες στις μετακινήσεις και καλό είναι να αποφεύγονται. Έτσι η άποψη για μετονομασία της «μικρής» λεωφόρου Κνωσού μας βρίσκει αντίθετους, διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα δημιουργηθούν μεγάλες δυσκολίες τόσο στους κατοίκους όσο και στους επιχειρηματίες ολόκληρης της Λεωφόρου, αφού θα αλλάξει και όλη η αρίθμηση.

Υπάρχουν όμως και κεντρικές οδοί στην ευρύτερη περιοχή που ανταποκρίνονται στην προσωπικότητα του εκλιπόντος.  Τέτοια είναι η δυτική περιμετρική Ηρακλείου – Γαζίου, που περνάει μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο και αποτελεί συνέχεια του δρόμου που ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει ήδη δώσει το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού.  Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία προτείνει λοιπόν να ονομαστεί ολόκληρη η δυτική περιμετρική σε Λεωφόρο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως άλλωστε έχει προτείνει και η τοπική ΝΟΔΕ”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook