«Όταν πρωτοαντίκρισα τη Ζωίτσα έμεινα ξερός. Ήταν τόσο όμορφη που δεν μπορούσες να την κοιτάξεις»

Για τη φίλη του και συνάδελφό του Ζωή Λάσκαρη, ο θάνατος της οποίας σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα, μίλησε ο Φαίδων Γεωργίτσης. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» αλλά και στο χαστούκι που είχε ρίξει στη συμπρωταγωνίστριά του.

«”Οι θαλασσιές οι χάντρες” ήταν η ταινία που αγαπούσε πιο πολύ από όλες, τη θεωρούμε ότι είναι η καλύτερή μας ταινία. Εκεί υπάρχει βέβαια και η περίφημη ιστορία με το χαστούκι που της έδωσα, το οποίο ήταν ένα αρκετά ισχυρό χαστούκι, και βεβαίως θα μπορούσε να μην είναι αληθινό. Ο Δαλιανίδης όμως μου ζήτησε να είναι αληθινό, διότι ήθελε και μία αληθινή αντίδραση από τη Ζωίτσα. Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ένα χαστούκι στη Ζωίτσα, με πίεσε όμως ο Δαλιανίδης. Της το έδωσα, και πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί σε εμένα, μπήκε ο Δαλιανίδης στη μέση και της είπε ότι ήταν δική του η πρωτοβουλία», δήλωσε ο Φαίδων Γεωργίτσης, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

«Τη Ζωίτσα τη συνάντησα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1963. Όταν πρωτοαντίκρισα τη Ζωίτσα έμεινα ξερός. Ήταν τόσο όμορφη που δεν μπορούσες να την κοιτάξεις. Ήταν σαν τον ήλιο, που δεν μπορείς να τον δεις, δεν μπορείς να τον κοιτάξεις κατάματα», ανέφερε ακόμη ο αγαπημένος ηθοποιός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook