Η μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, με την αιτιολογία ότι έχει «κλείσει» το πλαφόν των 200 δωρεάν επισκέψεων τον μήνα, συνεχίζει να υφίσταται, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να λαμβάνει νέα μέτρα.

Αφορμή στάθηκαν έγγραφα της –πρώην πλέον– γενικής επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργίας Γεωργιάδου και του Συνηγόρου του Πολίτη, που ζητούν παρεμβάσεις με αφορμή καταγγελίες και ελέγχους για τη «συμπεριφορά» ορισμένων γιατρών σε σχέση με το πλαφόν των επισκέψεων.

Το 2016 η ΥΠΕΔΥΦΚΑ ήλεγξε 30 και πλέον συμβεβλημένους γιατρούς που απαιτούσαν επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους, με το αιτιολογικό ότι είχε συμπληρωθεί το όριο των 200 επισκέψεων τον μήνα, για τις οποίες οφείλουν –με βάση τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ– να μη ζητούν αμοιβή επίσκεψης.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι γιατροί δεν είχαν συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και άρα δεν δικαιούνταν να αιτούνται αμοιβή.

Από 1ης Σεπτεμβρίου λοιπόν, ο ΕΟΠΥΥ βάζει «πλαφόν στο πλαφόν», αφού ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός μπορεί να δέχεται το ανώτερο 20 επισκέψεις ασφαλισμένων την ημέρα, ενώ ο ελάχιστος χρόνος που θα διαρκεί η κάθε επίσκεψη είναι 15 λεπτά.

Επιπλέον, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούνται να δηλώσουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-ΔΑΠΥ Παροχών το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους, στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.

 

onmed.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook