Με απόφαση της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ αποδυναμώθηκε η νοσηλευτική υπηρεσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Μετά λύπης μας ήρθαμε, για άλλη μια φορά, αντιμέτωποι με το φαινόμενο του -ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ- με μια μόνο ΥΠΟΓΡΑΦΗ!!!!

Συγκεκριμένα με μια μόνο υπογραφή από την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης αποφασίστηκε η ρουσφετολογική απόσπαση μιας ακόμη νοσηλεύτριας από ένα νευραλγικό πόστο του νοσοκομείου μας, που έχει φτάσει στα όρια του αποδεκατισμού με νοσηλευτές που κάνουν νυχτερινή βάρδια μόνοι τους με 30-40 ασθενείς, που για να πάρουν κανονική άδεια το καλοκαίρι αναγκάζονται να κάνουν  διπλοβάρδιες και να έχουν φτάσει τα χρωστούμενα ρεπό τους σε τριπλάσιο αριθμό.

Οι ανάγκες του νοσοκομείου μας συνεχώς αυξάνονται με την λειτουργία νέων ιατρείων και τμημάτων, αλλά χωρίς τον ανάλογο αριθμό προσωπικού. Το προσωπικό παραμένει ελλιπές και με δυνάμεις που καταρρέουν!!

Δεν είμαστε αντίθετοι σε καμία μετακίνηση συναδέλφου, αρκεί αυτή να είναι δίκαιη και με αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς να επιβαρύνεται  το ήδη επιβεβαρυμμένο  σύστημα υγείας. Υπάρχουν συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, που χρόνια ολόκληρα προσπαθούν να μετακινηθούν στην ιδιαιτέρα τους πατρίδα, χωρίς καμία  τύχη γιατί δεν είχαν ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ!!

Ελπίζουμε ότι αυτή θα και η τελευταία φορά που γίνεται μετακίνηση προσωπικού, χωρίς την ύπαρξη αντικειμενικών κριτηρίων και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υπηρεσιακές ανάγκες.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook