Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά 40  δενδρύλλια κάνναβης – Δικογραφία σε βάρος 51χρονου που αναζητείται για να συλληφθεί.

Ολοκληρώθηκε σήμερα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Μαλεβιζίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά 40 δενδρύλλια. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων και ενεργειών  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση, σε ορεινή περιοχή την οποία χρησιμοποιεί 51χρονος Ηρακλειώτης.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης  και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς. 

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε μια φυτεία δενδρύλλια κάνναβης στην οποία καλλιεργούντο επιμελώς 40 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 4 μέτρα, σε πλήρη ανάπτυξη, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Να σημειωθεί πως απο την πολύ καλή ανάπτυξη των δενδρυλλίων εκτιμάται ότι η συνολική ποσότητα που θα συγκόμιζε ο καλλιεργητής θα ξεπερνούσε τα 50 – 60 κιλά χασίς!

Επίσης, στο χώρο της φυτείας  και σε παρακείμενο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του 51χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 95 γραμμάρια κάνναβης,
• ζυγαριά ακριβείας, 
• βαρέλι με υπολείμματα κάνναβης,
• 2  γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου «KALASNIKOV»,
• πλαστική δεξαμενή,
• βενζινοκίνητο μοτέρ για την τροφοδοσία της παραπάνω δεξαμενής,
• εργαλεία και διάφορα είδη για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δενδρυλλίων (σκαπτικά εργαλεία, τμήματα σχοινιού, σπάγκου και λίπασμα). 
• πλαστικό δοχείο με πλήθος εξαρτημάτων αρδευτικού δικτύου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 51χρονου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook