Αυτό το γλυκό μας έβαλε σε μπελάδες, διότι από τότε που το δοκιμάσαμε… δεν το χορταίνουμε! Είναι ό,τι πιο πρωτότυπο μπορείς να φτιάξεις για γλυκό και ειδικά τα μικρά παιδιά θα το λατρέψουν!

Υλικά

Μια φόρμα για κέικ μακρόστενη
5 – 6 σοκολάτες κουβερτούρες
Γκοφρέτες μακρόστενες του εμπορίου (εκείνες τις λεπτές που δεν είναι επικαλυμμένες με σοκολάτα και πωλούνται σε σχετικά μεγάλες ποσότητες).
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Λιώνεις την κουβερτούρα και ρίχνεις αρκετή ποσότητα στην μακρόστενη φόρμα. Με ένα πινέλο απλώνεις την σοκολάτα στα γύρω τοιχώματα, φροντίζοντας να δημιουργήσεις ένα παχύ στρώμα. Βάζεις την φόρμα στο ψυγείο ή την κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί εντελώς η σοκολάτα. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 10 με 20 λεπτά.

Σε ένα μπεν μαρί βράζεις το ζαχαρούχο γάλα ώστε να γίνει καραμέλα. Αυτή είναι μια απλή διαδικασία, αλλά χρονοβόρα. Για να πάρεις την καραμέλα, θα χρειαστεί να αφήσεις το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία για πάνω από μία ώρα. Εννοείται ότι πρέπει να ανακατεύσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Για να χρησιμοποιήσεις την καραμέλα, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει λοιπόν, βάζεις αρκετή ποσότητα πάνω από την στερεή σοκολάτα της φόρμας. Αφήνεις και πάλι τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου ένα τέταρτο. Στη συνέχεια απλώνεις με το πινέλο ένα λεπτό στρώμα σοκολάτας και αρχίζεις να στρώνεις τις γκοφρέτες.

Μετά από κάθε στρώση γκοφρέτας, απλώνεις πάντα ένα στρώμα σοκολάτας. Όταν γεμίσει σχεδόν όλη η φόρμα, ρίχνεις όση κουβερτούρα σου απέμεινε για να αγκαλιάσει όλη την γκοφρέτα. Βάζεις και πάλι τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνεις για περίπου μία ώρα. Το γλυκό είναι έτοιμο!

*Αντί για καραμέλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μους σοκολάτας, κρέμα ζαχαροπλαστείου, ακόμη και κρέμα που βάζουμε στο cheesecake.

womanoclock.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook