Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Καλατζάκη στα γραφείο του στον Άγιο Νικόλαο την Τρίτη 22/8/2017.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχαλάκης και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλλιντέρης.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ ενημέρωσαν το Βουλευτή για την πολλή χαμηλή στάθμη του νερού στο φράγμα Μπραμιανών και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τις καλλιέργειες της περιοχής μια παρατεταμένη ανομβρία. Ζήτησαν την υποστήριξη του Βουλευτή για την επιτάχυνση της κατασκευής της προσαγωγού διώρυγας από τους Μύθους προς το φράγμα και επεσήμαναν τη σπουδαιότητα που έχει το έργο για την δυναμική αγροτική παραγωγή της Ιεράπετρας.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης συμφώνησε με τη σπουδαιότητα του έργου και ενημέρωσε ότι το έργο είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης για το νομό και πρόκειται άμεσα να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥΠΑΑΤ. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και θα γίνει κάθε προσπάθεια για υπέρβαση των όποιων γραφειοκρατικών καθυστερήσεων για γρήγορη υλοποίηση.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα γενικότερα προβλήματα της διαχείρισης του νερού στην Κρήτη και στην ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού και εξοικονόμησης καθώς το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον έντονο. Οι ανάγκες του νομού και οι τρόποι αντιμετώπισης αυτού του σημαντικότατου ζητήματος θα είναι αντικείμενο και της διαβούλευσης που θα γίνει για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κρήτης που θα γίνει στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, και πρέπει να προταθούν και να ιεραρχηθούν οι αναγκαίες δράσεις.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχαλάκης έθεσε το θέμα της απασχόλησης των παράτυπων αλλοδαπών και συμφωνήθηκε να αξιοποιηθεί ο νόμος της Κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα νόμιμης απασχόλησης τους, να συγκεντρωθούν οι ανάγκες της περιοχής και να απαιτηθεί από την Περιφέρεια η ουσιαστική αύξηση του πλαφόν, όπως έχει γίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook