Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Βάμβουκα Αναστάσιου, σχετικά με την εξασφάλιση συνολικής οδικής ασφάλειας  έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης

 

Άμεσα επίλυση του ζητήματος σχετικά με την ασφάλεια έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης ζητά με επιστολή του από τον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Με τον ίδιο να επισημαίνει ότι ένα τέτοιο θέμα είναι μείζονος σημασίας για την ασφάλεια όλων, πεζών και οδηγών.

Θέμα: Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Βάμβουκα Αναστάσιου, σχετικά με την εξασφάλιση συνολικής οδικής ασφάλειας  έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Όπως συμφωνήσαμε στη σύσκεψη της 21/8/2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα συνεργαστούμε Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Χανίων και Πολυτεχνείο Κρήτης για να λυθεί το ζήτημα της ασφάλειας έξω από την Πύλη του Πολυτεχνείου.

Στην επιστολή που σας έδωσα ιδιοχείρως  στην προαναφερθείσα σύσκεψη, την οποία και σας επισυνάπτω, σας ενημέρωνα ότι ο Δήμος Χανίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης, προτίθεται να εγκαταστήσει εγκεκριμένο σύστημα φωτεινής σηματοδότησης με δικά του μέσα και από δικούς του πόρους θα τοποθετήσει τα βασικά υλικά. 

Από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχει ζητηθεί από τον Δήμο μας να γίνουν οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, καθώς και η προμήθεια κάποιων συμπληρωματικών υλικών, που χρειάζονται για την ορθή λειτουργία του συστήματος που θα εγκατασταθεί καθώς και οι προβλεπόμενες διαχωριστικές νησίδες. 

Θεωρώ απαραίτητη για την ολοκληρωμένη επίτευξη της ασφάλειας  τη συμπλήρωση των πεζοδρομίων στην ανατολική πλευρά του δρόμου, ώστε να μπορούν κυρίως οι μαθητές του παρακείμενου μεγάλου σχολικού συγκροτήματος και οι φοιτητές του Πολυτεχνείου να κινούνται πεζοί με ασφάλεια από και προς τα Κουνουπιδιανά. 

Κύριε Περιφερειάρχη, 

Πρόθεσή μας είναι να ενεργήσουμε από κοινού με την Περιφέρεια και το Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά πριν ξεκινήσουμε το έργο,  σας ζητώ να μας διαβεβαιώσετε εγγράφως, επί πλέον της προφορικής σας συγκατάβασης, ως προς τη δέσμευση της Περιφέρειας Κρήτης για την εκκίνηση της διαδικασίας κατασκευής των πεζοδρομίων που λείπουν και των διαχωριστικών νησίδων που απαιτούνται. 

Όλους μας κινητοποιεί ο τραγικός θάνατος των δύο νέων φοιτητών και ιδιαίτερα όσους κατέχουμε θέσεις ευθύνης, γι’ αυτό και οφείλουμε να συντονίσουμε άμεσα τις δράσεις μας για τη συνολική και σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν ανάλογα τραγικά περιστατικά.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες, που θα οδηγήσουν στην κατασκευή των πεζοδρομίων με τις απαραίτητες προδιαγραφές το συντομότερο, όλοι επιθυμούμε ένα έργο πλήρες.    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook