Το παράνομο οικονομικό όφελος από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ

Ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Μαλεβιζίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε, η καλλιέργεια έξι δενδρυλλίων κάνναβης και συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων και ενεργειών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες (23.08.2017) συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν έξι (6) δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 4 μέτρων), τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς, ευρισκόμενα σε πλήρη ανάπτυξη, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο 20χρονος, είχε προβεί στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Το παράνομο οικονομικό όφελος που θα απέφερε η καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook