Παράδοξα πράγματα διαδραματίζονται στην διεθνή οικονομία. Μετά την ιστορική υποβάθμιση της Αμερικής, τις φασαρίες στην Αγγλία και την υποχώρηση του ΑΕΠ στην Γερμανία, τα ομόλογά τους συμπεριφέρονται ως ασφαλή «καταφύγια». Η απόδοση του γερμανικού στο 2,04%, του αμερικανικού 1,97% και του αγγλικού στο 2,25%.

Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με το PROTO THEMA, όμως, δεν είναι αυτή που φαίνεται και αυτό το δείχνουν οι βουτιές στα ευρωπαϊκά και στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που όπως λέει ένας έμπειρος διαχειριστής θα οδηγήσει σε διάλυση της παγκοσμιοποίησης, με την επιβολή φόρων δασμών.

Αυτό θα είναι μια σημαντική μεταβολή καθώς η Κίνα στηρίζεται στο σημερινό καθεστώς για να πουλήσει τα προϊόντα της. Όταν το ΑΕΠ υποχωρεί σε Γερμανία – Αμερική πιθανότατα να ληφθούν μέτρα που θα προκαλέσουν αναταραχή στο εμπόριο και επιστροφή στις τοπικές οικονομίες.

Από την άλλη πλευρά, οι τόκοι των ομολόγων δεν θα μπορούν να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα. Θα ζητηθούν μεγαλύτεροι τόκοι και αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερη υποχώρηση στο ΑΕΠ της Γερμανίας και της Αμερικής. Όταν εκλείψει το μεγαλύτερο επιτόκιο θα αρχίσουν οι αλυσιδωτές αντιδράσεις:

Το χρήμα εξαφανίζεται, ο κόσμος φοβάται να ξοδέψει και το ΑΕΠ συνεχίζει να υποχωρεί. Ότι δηλαδή συμβαίνει στην Ελλάδα επί 22 μήνες. Η μείωση του χρήματος που κυκλοφορεί θα οδηγήσει αντίστοιχα σε μείωση τιμών και συναλλαγών και νέα πτώση του ΑΕΠ. Μια νέα υποχώρηση των χρηματιστηρίων ύστερα από την πτώση του ΑΕΠ είναι σχεδόν βέβαιη.

Η τραγουδίστρια Πίτσα Παπαδοπούλου, χωρίς να το ξέρει είχε τραγουδήσει για τους Μέρκελ – Σαρκοζί στο τραγούδι « Δυο φορές το ίδιο λάθος, Δυο φορές το ίδιο λάθος». Την ημέρα που η Γερμανία επιβράδυνε το ρυθμό της, οι ηγέτες της Ευρώπης αποφάσισαν να «κτυπήσουν» τις τράπεζες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook