Τρία άτομα (δύο Χανιώτες και ένας Αλβανός) συνελήφθησαν για την φυτεία με τα 304 δενδρύλλια κάνναβης, η οποία εντοπίστηκε χθες το πρωί στο Σφηνάρι του Δήμου Κισάμου.

 Πρόκειται για έναν 37χρονο και έναν 78χρονο (γιός και πατέρας) καθώς στο βοσκοτόπι το οποίο ενοικίαζαν για τα αιγοπρόβατά τους, βρέθηκε η φυτεία, καθώς επίσης και για έναν 30χρονο Αλβανό ο οποίος φυλούσε την φυτεία με τα δενδρύλλια κάνναβης.

Οι αστυνομικοί είχαν κάνει συνολικά έξη προσαγωγές (δύο Ελλήνων και τεσσάρων Αλβανών), ενώ οι τρείς συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, σε μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα αιφνιδιαστική έφοδο στην περιοχή με στόχο να πιάσουν επ\’ αυτοφώρο, τουλάχιστον τους \”φύλακες\” της φυτείας.

\"\"   \"\"

Η φυτεία είχε αναπτυχθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, σε θαμνώδη έκταση στην περιοχή Ριακούλια, ενώ τα δενδρύλλια της κάνναβης είχαν ύψoς απο 2,5 έως 4 μέτρα και οι \”φούντες\” τους ήταν λίγο πριν το στάδιο της συγκομιδής.

Όπως τόνισε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ.Παντελής Μουρτζανός, οι εξερευνήσεις σε ολόκληρο το Νομό για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης θα εντατικοποιηθούν, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω των ημιορεινών και ορεινών περιοχών και της άφθονης βλάστησης.

Παράλληλα απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν τις αρχές στην προσπάθεια καταπολέμησης της καλλιέργειας και εμπορίας χασίς δίνοντας πληροφορίες , έστω και ανώνυμα με ένα τηλέφωνο στο 100.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook