Τον Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη επισκέφτηκαν τα μέλη του Συνδέσμου Κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας προκειμένου να τον ενημερώσουν για μια σειρά από ζητήματα που έχουν σχέση με τον κλάδο τους.

Στην συνάντηση έδωσε ακόμη το παρών κι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Καραπαναγιώτης, που μαζί με τον Δήμαρχο άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή αυτά που είχαν να τους που οι επισκέπτες τους.

Το Προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, έθεσαν επί τάπητος θέματα που σχετίζονταν με την σωστό, τακτικό και απρόσκοπτο εκκλησιασμό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, φέρνοντας ουσιαστικά στην επιφάνεια το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη κληρικών κι έχει ως αποτέλεσμα πολλά χωριά, ανάμεσά τους και αρκετά του Δήμου Γόρτυνας, να έχουν μείνει χωρίς ιερέα.

Ένα πρόβλημα, που όπως τόνισαν στο Δήμαρχο οι κληρικοί, αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονο ενόψει της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου στον τομέα των νέων προσλήψεων ως μέτρο κατά της οικονομικής κρίσης

Επίσης η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την καλή συνεργασία σε διάφορα κοινωνικά θέματα μεταξύ της Δημοτικής αρχής και του Συνδέσμου κληρικών, με τον Δήμαρχο να τονίζει πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δυο πλευρών, ώστε από κοινού Εκκλησία και Δήμος να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook