Στην παραλία της Αγίας Μαρίνας τουρίστες αγνόησαν την κόκκινη σημαία και ευτυχώς που οι ναυαγοσώστες ήταν σε πλήρη ετοιμότητα

Τελευταία ενημέρωση 19:15

Ένας 40χρονος τουρίστας, που ήταν σε διακοπές με την σύζυγό του, έχασε την ζωή του το μεσημέρι στην παραλία Ανισαρά της Χερσονήσου στο Ηράκλειο.

Στην παραλία μετέβησαν διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά παρά τις προσπάθειές τους, ο 40χρονος δεν επανήλθε.

Επίσης το πρωί ένας 65χρονος επίσης τουρίστας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του απο την θάλασσα στην Αλμυρίδας στον Δήμο Αποκορώνου στα Χανιά.

Στο μεταξύ το μεσημέρι στα Χανιά, συνέβη ένα ακόμη απο τα δεκάδες περιστατικά στα οποία καλούνται να επέμβουν οι ναυαγοσώστες.

Στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Μαρίνας ένα 14χρονο κορίτσι που κάνει οικογενειακώς διακοπές παρασύρθηκε απο τα ισχυρά ρεύματα και ευτυχώς σώθηκε χάρη στην άμεησ επέμβαση του ναυαγοσώστη.

Όμως την ίδια ώρα – όπως ανέφερε ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης – τέσσερα άτομα κινδύνευαν άμεσα να παρασυρθούν απο τα ρεύματα και τα κύματα και να πνιγούν.

Ο ίδιος μαζί με τον ναυαγοσώστη που είχε σώσει νωρίτερα την 14χρονη βούτηξαν και τους έβγαλαν στην παραλία.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας ήταν ο πατέρας της 14χρονης, ενώ και οι άλλοι τρεις ήταν στην ίδια παρέα και όπως φαίνεται είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε στο Νοσοκομείο τον έναν ο οποίος είχε πιεί μεγάλη ποσότητα νερού.

Να σημειωθεί πως στην περιοχή είχε αναρτηθεί η κόκκινη σημαία, την οποία αγνόησαν οι επισκέπτες και αυτό παρά του ότι λόγω των βορειάδων υπήρχε έντονος κυματισμός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook