Μέχρι τις 31 Αυγούστου στην πλατεία 1866 και με κεντρικό σύνθημα «Όταν η παράδοση πιστοποιείται»

Παρουσία πλήθους κόσμου, έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία 1866 τα εγκαίνια της έκθεσης τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων «Αγροτικός Αύγουστος 2017».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ σε αυτά οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμένακης, ο Γ.Γγ. αντιεγκληματικής πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, οι Δήμαρχοι Κισσάμου, Θεόδωρος Σταθάκης, Αποκόρωνα, Χαράλαμπος Κουκιανάκης και Καντάνου – Σελίνου, Αντώνης Περράκης, ο αντιπεριφερειάρχης χωροταξίας και περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων κ..α.

 
 

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

“….Με κεντρικό μας θέμα“Όταν η παράδοση πιστοποιείται” τα κριτήρια της διοργάνωσής μας και φέτος είναι κατά προτεραιότητα ποιοτικά, ενώ οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα, διαθέτοντας τις ανάλογες άδειες τυποποίησης. 

Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης, ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές. 

Μαθαίνουμε να καταναλώνουμε τα προϊόντα του τόπου μας, στηρίζουμε στην ουσία το θεσμό του “Αγροτικού Αυγούστου”, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο. 

Για δεύτερη φορά έχουμε τη χαρά φέτος να φιλοξενούμε προϊόντα, που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροφίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς. Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε τη δυνατότητα αυτή, που δίνεται, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για εξωστρέφεια των Καταστημάτων Κράτησης.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Ευτύχη Κονταξάκη, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, καθώς και τις Υπηρεσίες του Δήμου μας για την προσπάθεια, που κατέβαλαν, ώστε να έχουμε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα….”

 

Από σήμερα έως και τις 31 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες του «Αγροτικού Αυγούστου» που οργανώνεται για 19η συνεχή χρονιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά κρητικά παραδοσιακά προϊόντα και να ενημερωθούν για την αξία της κρητικής διατροφής.

Στο πλαίσιο του «Αγροτικού Αυγούστου» οργανώνονται και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook