Με αγωνία περιμένουν τη νέα σχολική χρονιά γονείς και εκπαιδευτικοί, καθώς φέτος τα προβλήματα αναμένεται να είναι περισσότερα από ποτέ. Το στίγμα έδωσε η ίδια η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες μιλώντας για κενά σε εκπαιδευτικούς και για έναρξη της χρονιάς μόνο με τα «βασικά βιβλία».

Σαφής εικόνα για τις κενές έδρες σύμφωνα με το PROTO THEMA, φαίνεται πως δεν υπάρχει, ούτε καν στο υπουργείο Παιδείας, ωστόσο τα στοιχεία από τις συνταξιοδοτήσεις και τις προσλήψεις είναι ενδεικτικά. Φέτος θα συνταξιοδοτηθούν 6.000 εκπαιδευτικοί και θα προσληφθούν 600 όπως επιβάλλεται από την αναλογία μια πρόσληψη προς δέκα αποχωρήσεις με βάση τις δανειακές υποχρεώσεις του κράτους.

Η υπουργός πάντως είπε ότι περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί που ήταν αποσπασμένοι έχουν ήδη επιστρέψει στα σχολεία τους, ενώ τόνισε ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει έλεγχος, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι κάθε εκπαιδευτικός εργάζεται με πλήρες ωράριο. \”Φέτος δεν θα γίνουν αποδεκτές οι υπεραριθμίες πουθενά και για κανέναν λόγο\”, επισήμανε η υπουργός προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι της σωστής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζή.

Ως προς τους αναπληρωτές, έκανε γνωστό ότι οι τοποθετήσεις θα έχουν γίνει ως τις 8 Σεπτεμβρίου αφού θα έχει καταγραφεί το σύνολο των λειτουργικών αναγκών την πρώτη βδομάδα του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός τους θα είναι μειωμένος κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, όπως προβλέπεται για κάθε υπουργείο.

Και για τα σχολικά βιβλία, η υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, αναφέροντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η εκτύπωση από τον ΟΕΔΒ με στόχο στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, να διανεμηθούν στους μαθητές τα βασικά βιβλία. Τα τεύχη που δεν είναι απαραίτητα στην έναρξη της χρονιάς θα έχουν μοιραστεί στους μαθητές έως το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook