Και φέτος, πιστοί διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα με τα πόδια για να φτάσουνστην εκκλησία του Αγ. Φανουρίου, έξω από τις Βρύσες και να προσκυνήσουν τη χάρη του

Αψηφώντας την ζέστη και τον ήλιο, την κούραση και κάθε είδους δυσκολία, πιστοί, και φέτος,  περπατούν δεκάδες χιλιόμετρα από όλα τα Χανιά, για να φτάσουν στην εκκλησία του Αγ. Φανουρίου, στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνης, πριν τις Βρύσες, και να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Το “ταξίδι” έχει ξεκινήσει για τους περισσότερους αξημέρωτα ενώ όσοι περνούν από τον ΒΟΑΚ, βλέπουν την ανθρώπινη ουρά που σχηματίζουν οι πιστοί. 

Σε ορισμένα σημειά η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με δυσκολία ενώ η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αποφυγή ατυχήματος. 

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί το θέαμα των πιστών που προχωρούν πεζοί στην εθνική οδό, μπορεί να είναι καθηλωτικό, όμως εγκυμονεί κινδύνους, τόσο για τους πεζούς όσο και τα διερχόμενα οχήματα, και όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που μας έστειλε αναγνώστης του Flashnews.gr, σημειώνοντας ότι πολλοί πεζοί περπατούν από την λάθος πλευρά του δρόμου ενώ κοντά στον ναό υπάρχουν πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα, δεξιά και αριστερά του δρόμου, συνθέτοντας συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν σε τροχαίο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το προσκύνημα στον Αγ. Φανούριο

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook