Η περαιτέρω ενεργοποίηση, ετοιμότητα και συντονισμός φορέων, υπηρεσιών με το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και προστασία τους από τα φυσικά φαινόμενα, συζητήθηκε σήμερα σε σύγκλιση του συντονιστικού οργάνου υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη.  

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πορεία της αντιπυρικής περιόδου, οι δράσεις πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων κατά την ερχόμενη χειμερινή περίοδο και η αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων. Στο θέμα της αντιπυρικής περιόδου αναφέρθηκε, ότι εξελίσσεται  χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, ενώ συζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Λεονταράκη αλλά και άλλους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να έχει μόνιμη βάση στην Κρήτη το σύγχρονο, αποτελεσματικό και ταχείας, επέμβασης ελικόπτερο Ericson.

Για τις δράσεις πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων, τονίστηκε να υπάρξουν ενέργειες ώστε να γίνουν έγκαιρα καθαρισμοί των δικτύων και ρεμάτων παντού και ιδιαίτερα στο δίκτυο ομβρίων στο Δήμο Ηρακλείου. 

Στο ζήτημα της αντιμετώπισης κινδύνων από την πρόκληση σεισμικών φαινομένων, τονίστηκε η ύπαρξη συνεχούς συνεργασίας και του καλύτερου συντονισμού φορέων – υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και να αναπτυχθούν δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και κυρίως στα σχολεία για τους τρόπους προστασίας.

Μάλιστα στη σύσκεψη ο προεδρεύων Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Ηρακλείου Γιάννης Λεονταράκης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννης Τζανοκωστάκης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι αρχών, υπηρεσιών, εθελοντές,  έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της σωστής – έγκαιρης  ενημέρωση και στα μέτρα πρόληψης φυσικών φαινομένων. Μάλιστα ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας και να ενισχυθεί με μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση, θέση που προτίθεται να μεταφέρει στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συμβούλιο που αναμένεται να πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβρη η Κυβέρνηση στην Κρήτη. 

Ο προεδρεύων Αντιπεριφερειάρχης κατά την συνάντηση, όπως και οι εκπρόσωποι των φορέων – υπηρεσιών, ευχαρίστησαν θερμά τα Παριστάμενα στελέχη και όλα τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων για την σημαντική, ανιδιοτελή προσφορά τους. 

«Το αντικείμενο της σύσκεψης συνολικά είναι να προετοιμαστούμε αλλά και να αναδείξουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε λύσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων στα ΜΜΕ ο κ. Κουκιαδάκης, προσθέτοντας: « Εισηγήθηκα να συζητήσουμε και στα Δημοτικά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και γιατί όχι και στο Αναπτυξιακό συνέδριο που προγραμματίζει η Κυβέρνηση στην Κρήτη  το Σεπτέμβρη. Είναι ένα θέμα σοβαρό, που εκτός από την ασφάλεια αφορά και την ανάπτυξη του νησιού, αφορά και την ανάπτυξη της χώρας διότι μια καταστροφή είναι πολύ μεγάλο γεγονός».  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook