Με το νέο βιβλίο από την πολυβραβευμένη Nikki Rose που αφορά στη κρητική διατροφή και τα τις ευεργετικές της ιδιότητες, η κρητική παράδοση ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο έχει τίτλο «Κρήτη: Οι ρίζες της Μεσογειακής Διατροφής, απολαμβάνοντας τα οφέλη μιας από τις πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου όπου κι αν ζείτε»

Η Nikki Rose

Η Nikki Rose είναι μια Ελληνο-αμερικανίδα επαγγελματίας σεφ-εκπαιδευτής και συγγραφέας που έχει φιλοξενήσει καθηγητές, φοιτητές, ερευνητές και δημοσιογράφους στην Κρήτη εδώ και πάνω από 14 χρόνια μέσω της δουλειάς της \”Τελετές Κρητικής Κουζίνας\” (Crete’s Culinary Sanctuaries). Το βιβλίο εστιάζει στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς της Κρήτης.

Οι πηγές της πολυ-μελετημένης Μεσογειακής Διατροφής που χαίρει μεγάλης εκτίμησης προέρχονται από την Κρήτη. Η σεφ Rose, με τις πρωτοβουλίες της, αποδεικνύει ότι κρητική κουζίνα δεν είναι απλά μια δίαιτα, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής που έχει πολλά να προσφέρει στη συνεχή επιδίωξη μας για μια υγιή και βιώσιμη προσέγγιση της διατροφής.

Σε αυτό το συνοπτικό βιβλίο, η Rose μοιράζεται πρακτικές για την εφαρμογή των ιδεών της κρητικής κουζίνας, όπου κι αν ζει κανείς. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές με πανέμορφες φωτογραφίες από γευστικούς θησαυρούς μέσα στο υπέροχο τοπίο του νησιού της Κρήτης.

Η Rose έχει λάβει πολλά βραβεία από το National Geographic, τα Ηνωμένα Έθνη και πολλές άλλες οργανώσεις για την επιτυχία της στην πραγματοποίηση γαστρονομικών ταξιδιών, βιώσιμου τουρισμού – βασισμένου στην τοπικότητα, που επικεντρώνονται στην επέκταση της έρευνας για την αειφορία. Οι εισπράξεις από αυτό το βιβλίο θα διατεθούν στις τρέχουσες πρωτοβουλίες των Crete’s Culinary Sanctuaries.

Πληροφορίες και προεπισκόπηση κεφαλαίων του βιβλίου στην ιστοσελίδα: cookingincrete.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook