Πρόκειται για τον Νίκο Καλατζάκη που διεκδικεί την καλύτερη δυνατή θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όρθιας σανιδοκωπηλασίας (sup) – Η Ελλάδα για 1η φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stand Up Paddle & Paddleboard ( ISA WSUPP 2017)

Το μέλος της εθνικής ομάδας Νίκος Καλατζάκης και αθλητής του chania surf club, Νίκος Καλατζάκης, αναχωρεί για τη Δανία και το παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετάσχει Έλληνας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα sup στην ιστορία του αθλήματος .

Με το άθλημα της Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας ( SUP) να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με γοργούς  ρυθμούς, ήταν αναμενόμενο να αναπτυχθεί και το αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος.

Κάθε χρόνο παρατηρείται η πολύ μεγάλη αύξηση συμμετοχών και το ανέβασμα του αγωνιστικού  επιπέδου. Έτσι λοιπόν με την ευκαιρία της διοργάνωσης  του Παγκόσμιου Πρωτάθληματος  SUP και Paddleboard  για πρώτη φορά στην Ευρώπη η ΠΑΝΕΟΣΚ ως ο μοναδικός επίσημος εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ISA στην Ελλάδα,  αποφάσισε πως ήταν η μεγάλη ευκαιρία να δώσει  τη δυνατότητα στους Έλληνες αθλητές να συναγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο και παράλληλα η χώρα μας να τοποθετηθεί στο παγκόσμιο στερέωμα του Stand Up Paddle .

Με τη πρωτόγνωρη διαδικασία του προκριματικού στο 1ο φετινό αγώνα του 3rd Hellenic National SUP Tour 2017 στο Αγ. Νικόλαο της Κρήτης πρόεκυψαν οι αθλητές οι οποίοι επάξια θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP & Paddleboard ( ISA WSUPP 2017) θα διεξαχθεί στη Δανία ( Κοπεγχάγη  & Vorupor ) από  1η Σεπτεμβρίου 2017 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017

Οι αθλητές που κέρδισαν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας είναι οι: 

Γιώργος Φράγκος (SUP Long Distance)

Νικός Συρίγος ( SUP Sprint  +  SUP  Technical Race) 

Αλέξανδρος Πράπας ( SUP Long Distance )

και ο Χανιώτης Νίκος Καλατζάκης ( SUP Surf) 

Όλοι τους έχουν προετοιμασtεί κατάλληλα με σκοπό ένα καλό πλασάρισμα στηn κατάταξη και την άθροιση των περισσότερων δυνατών βαθμών για τη χώρα μας. Εμείς τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και να τιμήσουν τα ελληνικά χρώματα .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook