Παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε η Άννα Ντουντουνάκη δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδα στο 3ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, που διεξάγεται στη Λίμα του Περού.

Η 16χρονη κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων έτρεξε την κούρσα των προημιτελικών τα ξημερώματα της Παρασκευής σε χρόνο 28.65, που την έφερε στην 22η θέση και εκτός ημιτελικών. Τον ίδιο ακριβώς χρόνο έκανε και η δεύερη Ελληνίδα της… παρέας, Σταυρούλα Καραντάκου.

Χάλκινο ο Σαμιλίδης

\"\"
Η ελληνική αποστολή πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο με τον Παναγιώτη Σαμιλίδη. Ο 18χρονος κολυμβητής τερμάτισε σε χρόνο 1:01.64 και έμεινε πίσω μόνο από τον δεύτερο Akihiro Yamaguchi (Ιαπωνία), που έκανε χρόνο 1:01.54 και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κατηγορίας Harry Craig Benson (Μεγ. Βρετανία), που με 1:01.34 πέτυχε νέο ρεκόρ αγώνων.

Όσον αφορά τις άλλες ελληνικές συμμετοχές, ο Κριστιάν Γκολομέεβ πήρε το… εισιτήριο για τα ημιτελικά στα 50μ. ελεύθερο σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο με 23.00.

Ο Αλέξανδρος Θεοχαρίδης προκρίθηκε επίσης στα ημιτελικά στα 50μ. ύπτιο με 26.34 (6ος καλύττερος χρόνος). Αντίθετα εκτός συνέχεια στο ίδιο αγώνισμα έμεινε ο Χάρης Καρακαϊδός, αφού κατετάγη 20ος με χρόνο 27.57.

Τέλος, η Ντουντουνάκη ρίχνεται στην «μάχη» των προκριματικών στα 100μ. πεταλούδα ξημερώματα Σαββάτου.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook