Η Περιφέρεια Κρήτης και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών συνεργάζονται στενά για να φέρουν πιο κοντά τους απανταχού Κρήτες και να αναδείξουν το νησί, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα εκλεκτά προϊόντα και τον τουρισμό του σε όλο τον κόσμο. 

Αυτό τόνισαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο νέος Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Κουγιουμουτζής στην συνάντηση τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια. Στη συνάντηση, παρουσία του Κοσμήτορα του Π.Σ. Γιάννη Δατσέρη και της εντεταλμένης εκπροσώπου του Π.Σ. Μαρίας Χναράκη, ο κ. Αρναουτάκης και ο κ. Κουγιουμουτζής αναφέρθηκαν στην επιτυχή συνεργασία που υπάρχει και συζήτησαν το πλαίσιο προγραμματισμού δράσεων που θα προβάλλουν την Κρήτη και που παράλληλα θα συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομίας, της τοπικής ανάπτυξης. Ο κ. Κουγιουμουτζής στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η Περιφέρεια αποτελεί δυνατό συνδετικό κρίκο του παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών και όλης της ομογένειας και ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη του σε όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις της ομογένειας αλλά και για την λειτουργία μέσα στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας γραφείου απόδημων Κρητών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία που υπάρχει με το  Παγκόσμιο Συμβούλιο  Κρητών, με τον προηγούμενο Πρόεδρο Μανόλη Βελιβασάκη και με τον νέο Πρόεδρο Μανόλη Κουγιουμουτζή, τονίζοντας ότι τα σταθερά βήματα που κάναμε θα τα συνεχίσουμε με τη νέα ηγεσία και πρόσθεσε « Εμείς από τη πλευρά μας ως Περιφέρεια Κρήτης συνεργαζόμαστε να φέρουμε πιο κοντά τους Κρητικούς που ζουν  στα πέρατα του κόσμου, που αγαπούν το νησί μας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Έχουν μεγάλες επιτυχίες σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνται  σε Πανεπιστήμια, ως επιχειρηματίες, που πραγματικά έχουν ζηλευτές δουλειές στο εξωτερικό, να μπορούν να μεταφέρουν  αυτή την τεχνογνωσία στο νησί μας και να υπάρχει μια ακόμη καλύτερη συνεργασία»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook