Οι βασικές θέσεις της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων αναφορικά με τα δημόσια κτίρια

Ανοιχτή σύσκεψη αναφορικά με τα κτίρια του Πολυτεχνείο πραγματοποίησε σήμερα στο καφέ “Κήπος” η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων και μέλη της Πρωτοβουλίας Χανίων.

Η Πρωτοβουλία ζητά να μην ολοκληρωθεί η ξενοδοχοποίηση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι. Όπως τονίζουν η επιχειρούμενη δημιουργία ιδιωτικού ξενοδοχείου στα ιστορικά μνημειακά κτήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Λόφο Καστέλι στην καρδιά της Παλιάς Πόλης των Χανίων είναι ένα καμπανάκι κινδύνου για το σύνολο των μνημείων, των δημόσιων κτηρίων και των Πανεπιστημίων της χώρα.

Βασικές θέσεις της Οικολογικής Πρωτοβουλίας είναι: 

  • Λέμε όχι στην ξενοδοχοποίηση και κάθε ιδιωτική εμπορική εκμετάλλευση των δημόσιων μνημειακών κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Λόφο Καστέλι της Παλιάς Πόλης των Χανίων.
  • Λέμε όχι στη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού στην Παλιά Πόλη των Χανίων. 
  • Λέμε όχι στην εγκατάλειψη και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κτηρίων. 
  • Λέμε όχι στην οικονομική εξαθλίωση της Παιδείας και των Πανεπιστημίων με τις συνεχείς περικοπές, όχι στη λογική εκποίησης της περιουσίας των Πανεπιστημίων ή της διείσδυσης ιδιωτών χορηγών για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις λειτουργίες τους.

Σε δηλώσεις του ο επίτιμος Πρόεδρος της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ.Ανδρεανάκης ανέφερε:

“Η κοινωνία έχει καταλάβει ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, κτίρια με ιδιαίτερη αξίοα και σημασία για την πόλη μας. Πρέπει να είναι χρήσιμα αρχικά για το Πολυτεχνείο αλλά και για την πόλη. Η θέση μας είναι ούτε ξενοδοχείο, ούτε κατάληψη. Να εκκενωθούν και να αξιοποιηθούν.”

Ο κ.Ποντικάκης, μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας τόνισε ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η υπεράσπιση των μνημείων και των δημόσιων χώρων να γίνει υπόθεση των πολιτών, και να μην επαφίεται στην λύση οποιουδήποτε πολιτικού. “Θέλουμε όλα τα δημόσια κτίρια, να προστατευτούν και να είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες. “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook