Στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ορκίστηκε το πρωί, ο νέος Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Πανίκος Καρατσής, ο οποίος αναλαμβάνει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα στον τομέα της υγείας.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστο Αηδόνη, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη και παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Θανάση Καρούντζου, του απερχόμενου διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Μ. Φραγκιαδουλάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Πιτσούλη, εκπροσώπου του αιρετού Περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη, του περιφερειακού συμβούλου κ. Αλ. Κοκολάκη, της δημοτικής συμβούλου κ. Δ. Συγγελάκη εκπροσώπου του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γ. Κουράκη, διοικητών και στελεχών της υγείας.

 Ο κ. Καρατσής ακολούθως της ορκωμοσίας του προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε Υφυπουργέ,

κ. Γενικέ γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης,

Κύριοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,

αγαπητοί συνεργάτες

Επιθυμώ σήμερα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για την τιμή που μου έκανε να μου εμπιστευθεί τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και εσάς που σήμερα ενώπιον σας δίνω όρκο και αναλαμβάνω και επίσημα τα καθήκοντα μου.

Γνωρίζω και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο αλλά αναγκαίο και υποχρεωτικό σχέδιο.

Ένα σχέδιο που να εμπνέει, να είναι ρεαλιστικό, αξιόπιστο και να πείθει για τη διαφάνεια του σκοπού και των στόχων του.

Στόχοι που δεν μπορούν να είναι άλλοι από την προσφορά στον άνθρωπο και τα προβλήματά του.

Ένα σχέδιο με στόχους που να οδηγούν στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον πολίτη, στον εξορθολογισμό των οικονομικών πόρων και την αξιοποίηση και ορθολογική διαχείριση του πολυτιμότερου κεφαλαίου μας που δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί στο χώρο της υγείας.

Ένα σχέδιο που η εφαρμογή του να μας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλλουμε κι εμείς ως 7η ΥΠΕ Κρήτης, αλλά και ως Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνολικά, στον μεγάλο στόχο της χώρας για έξοδο από τη σημερινή πολύμορφη κοινωνική, ηθική και οικονομική κρίση.

Ένα σχέδιο που δεν είναι άλλο από το σημερινό σχέδιο αναδιάταξης, ανασχεδιασμού και εξορθολογισμού των υπηρεσιών υγείας, που η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ με επικεφαλής τον Υπουργό μας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σχεδίασε και υλοποιεί με ευλαβική συνέπεια.

Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που σήμερα αποδεχόμαστε και αυτό είναι το σχέδιο που όλοι καλούμαστε να υλοποιήσουμε.

Εμείς εδώ στην Περιφέρεια Κρήτης στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, δεσμευόμαστε διοίκηση και εργαζόμενοι να εργαστούμε ευσυνείδητα και με συνέπεια και να συμβάλλουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου».