«Αν τεθεί ζήτημα από άλλες χώρες, το θέμα ξεφεύγει από το διμερές επίπεδο και πρέπει το Eurogroup σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών και υπουργών να βρει μια λύση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος για το θέμα των αιτημάτων για εγγυήσεις για τη στήριξη της Ελλάδας από κράτη μέλη της ΕΕ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΣΚΑΙ» ο κ. Βενιζέλος ανέφερε για το θέμα της ύφεσης που πλήττει την οικονομία ότι «υπάρχει ένα εύρος προβλέψεων που δείχνει ότι μπορεί να κινηθεί πάνω από το 4,5% και θα δούμε που θα σταθεί» προσθέτοντας ότι έχει διαμορφωθεί μια αρνητική συγκυρία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Για το θέμα της «επιδημίας» αιτημάτων για εγγυήσεις που εκδηλώθηκε χθες σημείωσε, όπως δημοσιεύει η express.gr, ότι η περίπτωση της Φινλανδίας είναι ξεχωριστή καθώς ο εξακομματικός κυβερνητικός συνασπισμός στηρίχθηκε στη δέσμευση για αξίωση εγγυήσεων σε περίπτωση δανεισμού άλλων χωρών και ότι η Φινλανδία το είχε αναφέρει στο Eurogroup πριν από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

«Αλλιώς η Φινλανδία δεν θα συμφωνούσε» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι είναι «χρυσή ευκαιρία» για τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά και τα στελέχη της ΝΔ να επικοινωνήσουν με τον Φιλανδό πρωθυπουργό «με τον οποίο ανήκουν στο ίδιο κόμμα για να τον βοηθήσουν να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να δημιουργεί τέτοια προβλήματα στη λειτουργία της ευρωζώνης».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι αντίστοιχο θέμα εγγυήσεων είχε θέσει και η Σλοβάκα πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook