Βραδινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό ανατροπής μικρής λέμβου, στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Γαντζέα Ν. Μαγνησίας, που συγκρούστηκε από το σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» Ν.Βόλου 621, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες αυτής, να έχουν πέσει στη θάλασσα και να έχουν περισυλλεγεί από παραπλέουσα ερασιτεχνική λέμβο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του λιμενικού καθώς και περιπολικό όχημα από ξηράς και κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ», ενώ βρισκόταν εν κινήσει, συγκρούσθηκε με την πρωραία αριστερή πλευρά του με την ερασιτεχνική λέμβο «ΜΑΡΑΚΙ» Λ.Π. 8853-ΣΤ, η οποία βρισκόταν ακινητοποιημένη στην ανωτέρω περιοχή, με τέσσερις επιβαίνοντες.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η ανατροπή της λέμβου και η πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα.

Ο κυβερνήτης του Α/Κ σκάφους προσφέρθηκε για παροχή βοήθειας στους παθόντες αλλά στο σημείο είχε ήδη σπεύσει η προαναφερόμενη ερασιτεχνική λέμβος «ΑΚΗΣ» Τ.Π. 1401-Β, η οποία τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια στην ακτή.

Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. παρέμεινε στον χώρο του συμβάντος για τυχόν παροχή βοήθειας και λίγο αργότερα κατέπλευσε στον λιμένα Βόλου, συνοδεύοντας το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ», ενώ η ερασιτεχνική λέμβος «ΜΑΡΑΚΙ» μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο επί της ακτής.

Οι τρεις εκ των τεσσάρων επιβαινόντων της ανατρεπόμενης λέμβου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους και κατόπιν αιτήματός τους, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Βόλου από όπου και εξήλθαν.

Από την Λιμενική Αρχή Βόλου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους και των δύο εμπλεκομένων σκαφών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook