Σύσκεψη με τους Δημάρχους του νομού Χανίων και άλλους φορείς πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΕΒΕΧ αναφορικά με το νέο ΒΟΑΚ και το στρατηγικό σχεδιασμό του.

Ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους Δημάρχους, τον περιφερειάρχη και άλλους φορείς ζητήθηκε η εκπόνηση του νέου ΒΟΑΚ να αρχίζει από την Σητεία και να φτάνει μέχρι το λιμάνι του Καστελιού, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τους πόρους που θα διατεθούν, κάτι που πολύ πιθανόν να μάθουμε και από τις εξαγγελίες που αναμένονται να γίνουν από τον Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΤΤΕ Δυτικής Κρήτης κ.Σοφιανός επισήμανε εξίσου ότι από τον σχεδιασμό δεν θα πρέπει να μείνει εκτός ο κόμβος της Σούδας μέχρι την Κίσσαμο.

Στην σύσκεψη βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη. Ανέφερε ότι η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού θα περιλαμβάνει το κομμάτι Σητεία – Καστέλι, ωστόσο εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τους πόρους που θα διατεθούν, αν δηλαδή είναι επαρκής για την κατασκευή ολόκληρου του δικτύου, και όχι του τμήματος Χανιά – Ηράκλειο.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ κ. Γιάννης Παυλάκης, ανέφερε, “Πρέπει να γίνει η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού, να πιέσουμε για ολοκλήρωση των μελετών σε όλο αυτό το τμήμα, να δεσμεύεται ότι απαιτείται για την ολοκλήρωση του, και όταν αρχίσουν να μαζεύονται οι πόροι τμηματικά να προχωρούν στην ολοκλήρωση του.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, ανέφερε ότι “Η ανάπτυξη της ενδοχώρας, του τουρισμού,. εξαγωγών και φυσικά τα δεκάδες θανατηφόρα ,μ μας επιβάλλουν να κάνουμε μια πρόταση σαν επιμελητήριο και όλοι μαζί οι φορείς για τον ΒΟΑΚ από το Καστέλι μέχρι την Σητεία, αυτό θέλουμε και αυτό θα επιδιώξουμε.  

Με την ίδια πρόταση συμφώνησαν ο δήμαρχος Σφακίων κ. Γιάννης Ζερβός και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Χανίων κ. Χρήστος Μυλωνάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook