Πρόκειται για μία κίνηση που ουσιαστικά θα αποτελέσει τεστ για το λιμάνι του Hρακλείου αλλά και για το αεροδρόμιο για το αν η εταιρία θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι ως λιμάνι βάσης για κρουαζιέρες που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά.

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις τρείς κρουαζιέρες που έχει προγραμματίσει ο γερμανικός τουριστικός κολοσσός TUI χρησιμοποιώντας το λιμάνι του Hρακλείου ως λιμάνι βάσης.

Πρόκειται για μία κίνηση που θα αποτελέσει ουσιαστικά θα αποτελέσει τεστ για το λιμάνι του Hρακλείου αλλά και για το αεροδρόμιο για το αν η εταιρία θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι ως λιμάνι βάσης για κρουαζιέρες που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά.

Οι επόμενες δύο κρουαζιέρες θα αναχωρήσουν από το λιμάνι την πρώτη Οκτωβρίου και στις 10 του ίδιου μήνα. Μάλιστα οι επιβάτες της συγκεκριμένης κρουαζιέρας θα παραμένουν στο Hράκλειο για περισσότερες από 12 ώρες κάτι που σημαίνει πως θα μπορούν είτε να επισκεφτούν το μουσείο και την Κνωσό ή να κάνουν μία βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Οι επιβάτες θα φτάσουν στο Hράκλειο αεροπορικώς και από εκει με λεωφορεία θα μεταφερθούν στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου θα γίνουν και όλες οι διαδικασίες για την επιβίβαση τους στο πλοίο που θα αναχωρήσει αργά τη νύχτα για την κρουαζιέρα.

Ήδη πάντως Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και η διοίκηση του αεροδρομίου έχουν φροντίσει ώστε όλες οι διαδικασίες να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα για τη μεταφορά τους από το αεροδρόμιο στο λιμάνι και αντίθετα.

Επίσης στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν ξεκινήσει τις εργασίες για τη δημιουργία των υποδομών που ζήτησε η εταιρία TUI να υπάρξουν για την καλύτερη και πιο άνετη εξυπηρέτηση των επιβατών της κρουαζιέρας.

Ο πρόεδρος του οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου πάντως εξέφρασε την πεποίθηση πως το όλο εγχείρημα θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και πως από την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν οι προσεγγίσεις τόσο με τα πλοία της συγκεκριμένης εταιρίας όσο και από πλοία άλλων εταιριών που έχουν δείξει ενδιαφέρον ώστε να χρησιμοποιούν το λιμάνι του Ηρακλείου ως λιμάνι βάσης για τις κρουαζιέρες τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook