Νέο ρεκόρ έσπασε την Παρασκευή η τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για απότομη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και στρέφονται σε επενδύσεις που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας Financial Times που αναδημοσιεύει το in.gr, η τιμή του χρυσού έφθασε το πρωί τα 1.867 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 2,3% σε σχέση με την Πέμπτη.

Η ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία και την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη οδήγησε επίσης στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων από τους επενδυτές στα αμερικανικά, γερμανικά και ιαπωνικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων μειώθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησε σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, στο 2,05% που είναι κοντά στα χαμηλά έτους, ενώ η απόδοση των αντίστοιχων ιαπωνικών ομολόγων έπεσε σε χαμηλό επίπεδο 9 μηνών στο 0,97%. Η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων υποχώρησε χθες κάτω από το 2% για πρώτη φορά από το 1950.

Η ανησυχία των επενδυτών διογκώθηκε την Πέμπτη από τα αρνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την οικονομική δραστηριότητα σε πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και φήμες, που στη συνέχεια διαψεύσθηκαν, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Υόρκης παρακολουθεί τις συναλλαγές ευρωπαϊκών τραπεζών στην Αμερική, αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook