Στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στον ορεινό όγκο Αραβάνες, στον Δήμο Μυλοποτάμου, στο νομό Ρεθύμνου, η 37η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση, με διοργανωτή τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α..

Η ετήσια περιφερειακή, αυτή συνάντηση των Συλλόγων της Κρήτης, θα δώσει την ευκαιρία συνάντησης πεζοπόρων και ορειβατών από όλο το νησί, για να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις, σχετικά με την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Ο Σύλλογος μας, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετέχει με πολυμελή ομάδα μελών του, η οποία θα περιλαμβάνει μέλη του, καθώς και παιδιά και εφήβους. Το Σάββατο 09/09, η διανυκτέρευση θα γίνει στο ύπαιθρο με ατομικά εφόδια, στην τοποθεσία που βρίσκεται ο ιερός ναός Αγίου Κωνσταντίνου, σε υψ. 1.360 μέτρα, όπου θα γίνουν οι εκδηλώσεις της συγκέντρωσης. Την Κυριακή 10/09, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, θα ανέβουν στον Άγιο Γεώργιο τον Μεθυστή και στην κορυφή Αράπης, από όπου θα απολαύσουν πανοραμική θέα και όμορφες εικόνες προς την γύρω περιοχή και τους πρόποδες του Ψηλορείτη.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη εξόρμηση για τη συμμετοχή του, στην ετήσια αυτή συνάντηση των ορειβατικών Συλλόγων της Κρήτης, το αναλυτικό πρόγραμμα της οποίας έχει ανακοινωθεί και μπορούν να το πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Συλλόγου. Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το ορεινό χωριό Άγιος Μάμας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 360 μέτρων, στους βόρειους πρόποδες του Ψηλορείτη. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 14:00 μ.μ., κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας.   

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647, ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 08/09.            

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook