Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή το συνέδριο  -Τι έγινε χθες

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο δεύτερο Παγκόσμιο συνέδριο Αποκορονιώτών που διεξήχθη στο ινστιτούτο επαρχιακού τύπου στους Αγίους Πάντας.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση περιλάμβανε τον Αγιασμό, τους χαιρετισμούς των οργανωτών καθώς και τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”

Απο την Πέμπτη 31 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιασθούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Αποκόρωνα Χανίων

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης έκλεισε με τους χαιρετισμούς των οργανωτών, των επισήμων και φορέων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας, αναφέρθηκε στη σπουδαία θέση του Αποκόρωνα και της σημασίας αυτής διαχρονικά, καθώς και στο πολιτισμό που διαφυλάττει η περιοχή αυτή.

Για ένα συνέδριο ορόσημο έκανε λόγω ο Δήμαρχος του Αποκόρωνα, ευχαριστώντας θερμά όλους όσους εργάστηκαν για το Β’Παγκόσμιο συνέδριο και γενίκοτερα όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, ενώ ευχαρίστησε θερμά και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που εξίσου παρευρέθηκε εκεί καθώς και σε όλες τις περιπτώσεις που ο κ.Αρναουτάκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ.Κουκιανάκη για την εκπόνηση έργων στον Αποκόρωνα. 

Την στήριξη της Περιφέρειας στα θέματα υποδομών και ανάπτυξης του Αποκόρωνα αλλά  και όλης της Κρήτης τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο Β΄ Παγκόσμιο Συνέδριο Αποκορωνιωτών που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα «Αγία Σοφία» στο Δήμο Αποκορώνου Χανίων. Ο κ. Αρναουτάκης παράλληλα αναφέρθηκε στην συνεργασία της Περιφέρειας με τους φορείς για την αντιμετώπιση των τοπικών ζητημάτων ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, των φορέων στους χαιρετισμούς τους, επισήμαναν, ότι, ο Αποκόρωνας και η Κρήτη γενικότερα διαθέτουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχουν περαιτέρω δυνατότητες  ανάπτυξης στον ποιοτικό τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία

Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στα θέματα του Αποκόρωνα ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της αυτοδιοίκησης, τους φορείς της περιοχής αλλά και τους οργανωτές του συνεδρίου που είναι ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου Γιάννης Γαρεδάκης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αποκορώνου Αττικής Γιάννης Τερεζάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook