Έκρηξη σε τέμενος στην διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 43 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 60 στη συνοικία Γκάντι της πόλης Τζαμρούντ, στην περιοχή Χάιμπερ, όπου κατοικούν κυρίως φυλές, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η επίθεση, στην περιοχή Χάιμπερ, -μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιφέρειες των φυλών στην μεθόριο του Πακιστάν με το Αφγανιστάν,- είναι η αιματηρότερη των τελευταίων τριών μηνών στο Πακιστάν.

Ο Φέιζαλ Μαχμούντ Σαχ, ένας τοπικός αξιωματούχος, επιβεβαίωσε την επίθεση. \”Ήταν μια ισχυρή έκρηξη και προσπαθούμε να μάθουμε τον απολογισμό\”, δήλωσε.

Οι λεπτομέρειες για το πώς προκλήθηκε η έκρηξη είναι ακόμα ασαφείς, όμως σύμφωνα με το Geo αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είχε τοποθετηθεί βόμβα.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η οροφή του τεμένους κατέρρευσε μετά την έκρηξη.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, τέσσερις άνδρες φερόμενοι ως αντάρτες σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Το αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο \”έριξε δυο πυραύλους σε ένα σπίτι δίπλα σε εκείνο ενός αρχηγού φυλής όπου βρίσκονταν οι αντάρτες\”, στο νότιο Ουαζιριστάν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Η επίθεση έγινε στην περιοχή Σιν Ουάρσακ, περίπου 15 χλμ. από την Ουάνα, κυριότερη πόλη του Νότιου Ουαζιριστάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook