Έλεγχοι και τεστ για τον εντοπισμό του βακτηριδίου της φυματίωσης σε πάνω από χίλια παιδιά άρχισαν να διενεργούνται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Αγκοστίνο Τζεμέλλι» της Ρώμης, όπου μια νοσοκόμα που εργαζόταν στην παιδιατρική πτέρυγα παρουσίασε τα συμπτώματα της ασθένειας, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έως τώρα, διαπιστώθηκε ότι ένα κοριτσάκι πέντε μηνών είναι θετικό μετά τη σχετική εξέταση και αποφασίσθηκε η άμεση εισαγωγή του στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Μπαμπίν Τζεσού».

Για προληπτικούς λόγους, το νοσοκομείο Τζεμέλλι, αποφάσισε να συνεχίσει τους ελέγχους, ερχόμενο σε επαφή με όλους τους γονείς των παιδιών που γεννήθηκαν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όταν στην εν λόγω νοσοκόμα διαγνώσθηκε η ασθένεια.

Ο Φιλίππο Μπερλόκο υπεύθυνος επικοινωνίας της διεύθυνσης του νοσοκομείο «Τζεμέλλι» (στο οποίο εισάγεται ο εκάστοτε πάπας όταν νοσεί) τονίζει: «πιστεύουμε ότι θα προκύψει ένα πολύ μικρό, ίσως ελάχιστο ή μηδενικό ποσοστό ‘θετικών παιδιών’ στο βακτηρίδιο Tbc».

Οι γονείς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πανικοβληθούν, φθάνει να περιμένουν να τους φωνάξουμε για τις προγραμματισμένες εξετάσεις». Οι μέχρι τώρα αντιδράσεις, όμως, των ενδιαφερόμενων οικογενειών, χαρακτηρίζονται από πνεύμα συνεργασίας αλλά και μεγάλη ανησυχία. «Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, δείξανε ότι διαθέτουν συνείδηση. Μπορούσαν να προσπαθήσουν να αγνοήσουν το συμβάν. Αντιθέτως, όμως, μας ειδοποίησαν και είμαι βέβαιη ότι όλα θα πάνε καλά», δηλώνει, στον ιταλικό τύπο, μια τριανταπεντάχρονη μητέρα, που στις αρχές Ιουλίου, γέννησε δυο δίδυμα κοριτσάκια στο «Τζεμέλλι».

Μια δικηγόρος τριάντα δυο ετών, όμως, που απέκτησε αγοράκι πριν δυο μήνες, ζητά «περαιτέρω ελέγχους και εξακριβώσεις» και υπενθυμίζει ότι «γιατροί και νοσοκόμοι, βάσει νόμου, είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζονται κατά της φυματίωσης, και, σε κάθε περίπτωση, να φοράνε πάντα, ειδική προστατευτική μάσκα. Δεν μπορούν να ζητούν μόνο από τους γονείς να πλένουν συνεχώς τα χέρια τους, πριν αγγίξουν τα παιδάκια τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook