Οι ειδικοί κρούουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση βακτηριακών νόσων και δερματικών παθήσεων, όπως συμβαίνει συχνά σε περιοχές που έχουν υποστεί φυσική καταστροφή

Τα χειρότερα έπονται για τους Αμερικανούς που ένιωσαν στο πετσί τους την “επέλαση” του τυφώνα Χάρβεϊ με τις υγειονομικές υπηρεσίες να βρίσκονται επί ποδός καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την δημόσια υγεία. 

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να επισκεφθεί αύριο το Χιούστον. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί εκ νέου το Χιούστον για να βρεθεί στο πλευρό των πλημμυροπαθών. Στο πλευρό του θα βρίσκεται -όπως και την πρώτη φορά- η “Πρώτη Κυρία” των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό “CBS”, μετά το καταστροφικό πέρασμα του “Χάρβεϊ”, καραδοκούν διάφοροι ιοί που απειλούν την δημόσια υγεία όπως, ο ιός Ζίκα όπως και ο ιός του Δυτικού Νείλου. 

Επιπλέον, οι υγειονομικές αρχές πρέπει να διαχειριστούν επείγοντα περιστατικά, όπως τους πολίτες που χρειάζονται αιμοκάθαρση καθώς η πρόσβαση στα πλησιέστερα νοσοκομεία είναι δύσκολη. Στα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, όπως είναι οι διαβητικοί και όσοι πάσχουν από καρδιακά νοσήματα, θα πρέπει να διασφαλιστεί η λήψη της κατάλληλης αγωγής.

Ο πρώτος κίνδυνος για την υγεία των Αμερικανών είναι η εμφάνιση δερματικών παθήσεων, όπως επισημαίνουν οι γιατροί. Οι ειδικοί κρούουν επίσης τον κίνδυνο για την εμφάνιση βακτηριακών νόσων, ακόμη και χολέρας που κάνει την εμφάνισή της σε περιοχές που είχαν υποστεί φυσικές καταστροφές.

Μετά τον τυφώνα “Κατρίνα”, τα περιστατικά του ιού του Δυτικού Νείλου διπλασιάστηκαν με τους γιατρούς να θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην περίπτωση του Χάρβεϊ.

Τα περισσότερα κτίρια που πλημμύρισαν εμφάνισαν μούχλα προκαλώντας μεγαλύτερη ευαισθησία σε άτομα με άσθμα και διάφορα αναπνευστικά προβλήματα.

Οι γιατροί κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων που είδαν μπροστά στα μάτια τους να καταστρέφεται η περιουσία τους αλλά και να κινδυνεύει η ζωή τους. Οι εφιάλτες που άρχισαν να βλέπουν πολλοί στον ύπνο τους θα συνεχιστούν ενώ το “σύνδρομο μετατραυματικού στρες”, θα ταλαιπωρεί χιλιάδες άτομα για μεγάλο διάστημα. 

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook