Στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο τεχνικός του ΟΦΗ Βαγγέλης Βλάχος. 

Ο προπονητής της κρητικής ομάδας αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του τη νέα χρονιά και παρά τις εντυπωσιακές κινήσεις που έχουν γίνει τόνισε ότι πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η εύκολη παραμονή. 

Παράλληλα ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε στο κομμάτι της προετοιμασίας που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 22 Αυγούστου αλλά και στις μεταγραφικές προσθήκες που απομένουν να γίνουν για να ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας επισημαίνοντας ότι θα αποκτηθεί ακόμη ένας παίκτης στην Περιφέρεια και αυτός όπως όλα δείχνουν θα είναι ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ Ντάρελ Λιούις που έχει συμφωνήσει προφορικά με τον ΟΦΗ και θα βρίσκεται στην Κρήτη για τις υπογραφές την 1η Σεπτεμβρίου. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Βλάχου στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ : 

Για τους στόχους του ΟΦΗ τη νέα σεζόν:
«Το λογικό είναι να προσπαθήσουμε να σωθούμε κι αυτός είναι ουσιαστικά ο στόχος. Πλέον, πέφτουν πέντε ομάδες και όπως βλέπω μέχρι την τελευταία στιγμή όλες θα είναι δυνατές. Παρά την οικονομική κρίση έχουν γίνει καλές κινήσεις και το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Όσον αφορά εμάς, μας έγινε μάθημα η προπέρσινη σεζόν όταν ανεβήκαμε στην Α2 και πέσαμε. Βέβαια, τότε υπήρχε μία σημαντική δικαιολογία, καθώς όλα έγιναν τελευταία στιγμή και το ρόστερ είχε στελεχωθεί για τη Β’ Εθνική».

Για την προετοιμασία που ξεκινάει τη Δευτέρα (22/08):
«Στην Κρήτη υπάρχει το πρόβλημα ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν πολλά σπίτια εξαιτίας του τουρισμού κι έτσι οι παίκτες θα πρέπει για ένα διάστημα να μείνουν σε ξενοδοχείο. Ξεκινάμε σχετικά αργά, όμως αυτό με τα σπίτια είναι πρόβλημα. Αν όλα πάνε καλά θα έχουμε όλους τους παίκτες μαζί μας, ενώ ίσως γίνει ακόμα μία προσθήκη. Πάντως, τη Δευτέρα (22/08) υπολογίζω να έχω 11 παίκτες».

Για το μέχρι τώρα μεταγραφικό σχεδιασμό:
«Απομένει η απόκτηση ακόμα ενός παίκτη που θα παίζει στην περιφέρεια. Πολλοί είπαν ότι κλέψαμε τις εντυπώσεις, όμως δεν συμφωνώ, απλά κινηθήκαμε γρήγορα. Ο πρόεδρος και ο γιος του τρέχουν όλη την ώρα για την ομάδα κι αυτό μας βοήθησε πολύ. Από τα μέσα της περσινής σεζόν, όταν βλέπαμε ότι ανεβαίνουμε, αρχίσαμε να έχουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας κι έτσι όταν ήρθε η ώρα ήμασταν έτοιμοι».