Οι εγγραφές μαθητών και  μαθητριών στην Πατριαρχική Σχολή Κρήτης (Εκκλησιαστικό Λύκειο και Γυμνάσιο Χανίων) γίνονται ήδη και θα συνεχιστούν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και Γυμνάσια είναι δημόσια σχολεία, ισότιμα με τα αντίστοιχα γενικά σχολεία και λειτουργούν σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι απόφοιτοί μας συμμετέχουν κανονικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με επιπλέον ποσοστό 10% για εισαγωγή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες στις οποίες λειτουργούν τα εξής τμήματα: τμήμα Ιερατικών Σπουδών, τμήμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που εγγράφονται στο Σχολείο λαμβάνουν Υποτροφία από την Ι. Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και συγκεκριμένα: Δωρεάν σίτιση στο εστιατόριο για όλους και δωρεάν στέγαση στο υπερσύγχρονο οικοτροφείο με τρίκλινα δωμάτια, για όσους από τους άρρενες μαθητές το επιθυμούν.  Οι μετακινήσεις των μαθητών και μαθητριών μας είναι δωρεάν, από και προς το Σχολείο, σε όλη την Κρήτη. 

Το σχολείο μας βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο, μια καταπράσινη περιοχή των Χανίων. Διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, πλήρως εξοπλισμένα  εργαστήρια Φυσικής και Χημείας, Πληροφορικής με συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, βιβλιοθήκη με χιλιάδες τόμους βιβλίων και πλούσιο εποπτικό υλικό ώστε τα μαθήματα να γίνονται με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

Για την εγγραφή ή μετεγγραφή μαθητών-μαθητριών στο Σχολείο απαιτούνται:

1. Αίτηση κηδεμόνα ή αίτηση του ίδιου του μαθητή, εφ’ όσον έχει ενηλικιωθεί.
2. Απολυτήριο ή ενδεικτικός τίτλος από το προηγούμενο σχολείο με αναγραφόμενο το βαθμό προαγωγής του.
3. Συστατική επιστολή του οικείου Μητροπολίτη.
4. Ιατρική βεβαίωση για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και για τη δυνατότητα του υποψηφίου να διαμένει στο οικοτροφείο της Σχολής.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2821044475,   6977916412 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση elkriti@otenet.gr
Ιστοσελίδα του Σχολείου
Ο  Σύλλογος των καθηγητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook