Νέοι έλεγχοι για εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων ​ – Αναδρομική ασφαλιστική κάλυψη δεν υφίσταται

Σύμφωνα με πληροφόρηση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων από τα κλαδικά μέσα ενημέρωσης και τις  ασφαλιστικές εταιρίες, εντός του Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος για εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες ενεργοποιούν τους κανόνες που έχει αποστείλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με σκοπό αφενός τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, αφετέρου της ορθότητας των στοιχείων των ασφαλισμένων σε σχέση με αυτά που είναι δηλωμένα στις δημόσιες αρχές.

Οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται περιοδικά μέσα στο έτος

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων συνιστά άμεση ασφάλιση των ανασφάλιστων οχημάτων, εφόσον φέρουν πινακίδες, ανεξάρτητα αν κυκλοφορούν στους δρόμους. Επισημαίνεται ότι οχήματα των οποίων γίνεται άμεση  προσωρινή κατάθεση των πινακίδων τους, δεν υποχρεούνται να ασφαλιστούν.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας αφενός να οδηγούμε προσεκτικά προς αποφυγή κινδύνου ατυχήματος αφετέρου να έχουμε ασφαλίσει τα οχήματά μας ούτως ώστε να αποζημιωθούν σωστά οι παθόντες σε ένα τροχαίο ατύχημα. 

Υπενθυμίζουμε ότι θα κινηθεί η διαδικασία επιβολής προστίμων σε όσα οχήματα βρεθούν ανασφάλιστα ως εξής:

· € 100 για δίκυκλα έως 250 κυβικά εκατοστά-€ 150 για δίκυκλα κυβισμού άνω των 250 κ.ε.
· € 200 για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε.
· € 250 για μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα

Προσοχή, καθώς ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Εάν ένα νέο συμβόλαιο ή ένα ανανεωτήριο έχει ημερομηνία έναρξης την 01/10, θα πρέπει να πληρωθεί-εκδοθεί μέχρι και την 01/10 το αργότερο, εάν εκδοθεί στις  02/10 και πραγματοποιηθεί έλεγχος τη συγκεκριμένη ημερομηνία, το όχημα θα εμφανιστεί ανασφάλιστο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook