Ούτε για δείγμα δεν μπορούν να βρουν στέγη με προσιτό ενοίκιο οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στα Χανιά από άλλες περιοχές ως αναπληρωτές.

Το πρόβλημα της στέγης που φαίνεται ότι έχει ενταθεί από τότε που πολίτες αποφάσισαν να ενοικιάζουν σε τουρίστες τα σπίτια τους δηλώνοντάς τα ως διαθέσιμα σε πλατφόρμες τύπου airbnb, αποτελεί βραχνά όχι μόνο για τους ντόπιους ή τους φοιτητές που ψάχνουν εναγωνιωδώς για σπίτι αλλά και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στα Χανιά για να καλύψουν κενά στα σχολεία.

Στον νομό Χανίων υπολογίζονται περίπου 450 άτομα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και περίπου 200 στη δευτεροβάθμια.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης τα ενοίκια έχουν απογειωθεί με αποτέλεσμα η εύρεση στέγης να προκαλεί πονοκέφαλο σε όσους μπαίνουν στη διαδικασία να ενοικιάσουν σπίτι. Επιπρόσθετα έχουν να αντιμετωπίσουν και την… “έξωση”  που συνήθως γίνεται αφού οι σπιτονοικοκύρηδες ενοικιάζουν στους εκπαιδευτικούς τις οικίες συνήθως μέχρι Απρίλιο – Μάιο και μετά τα ενοικίαζουν στους τουρίστες. Έτσι συν τοις άλλοις, ο εκπαιδευτικός πρέπει να βρει πού θα μείνει για ένα μήνα μέχρι να τελειώσει το σχολείο και να επιστρέψει σπίτι του.

Το πρόβλημα αυτό έθεσαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων και την ΕΛΜΕ Χανίων, σήμερα στον δήμαρχο. Μάλιστα διατύπωσαν και προτάσεις προς εξέταση για την έστω μερική αντιμετώπιση του προβλήματος.

 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook