Τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια συγκέντρωσν και παρέδωσαν στους 103 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Ηρακλείου σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ αναφέρεται:

 Αντιπροσωπία από τις διοικήσεις εργατικών σωματείων του Συνδικάτου οικοδόμων, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η., αντιπροσωπεία από τις ομάδες γυναικών (ΟΓΕ), του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ και άλλοι συνδικαλιστές, πραγματοποίησαν, πριν από λίγη ώρα, την πρώτη έκφραση της αλληλεγγύης των εργαζομένων του Ηρακλείου (με τρόφιμα, ρούχα και παιδικά παιχνίδια) στους 103 πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι του Ηρακλείου από σήμερα το μεσημέρι.

Η Αντιπροσωπία, έπειτα από την προσφορά της αλληλεγγύης, ενημερώθηκε για τις συνθήκες φιλοξενίας και τις μετέπειτα ενέργειες που απαιτούνται να παρθούν από τις αρμόδιες αρχές.  

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το σύνολο των Σωματείων στην ανάγκη έκφρασης της αλληλεγγύης της Εργατικής Τάξης που αποτελεί πρώτιστο καθήκον, αναδεικνύοντας παράλληλα, την υποκρισία της Κυβέρνησης και των φορέων της που βρέθηκαν εκεί, ενώ την ίδια στιγμή αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας και τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ που μακελεύει τους Λαούς χωρών και δημιουργεί πρόσφυγες.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους στην αυριανή ευρεία Σύσκεψη να εκφραστεί και να οργανωθεί η Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Όλοι αύριο, Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 7μμ στο ΕΚΗ με θέμα : « Η απάντηση των εργαζομένων απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση του Κεφαλαίου – ΕΕ – Κυβερνήσεων με το πρόσχημα της ¨δίκαιης ανάπτυξης¨ »

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook