Τετραήμερη δράση σηματοδότησης των μονοπατιών προκειμένου να γίνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια οι πεζοπορίες και αναβάσεις των επισκεπτών

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας του για την ανάδειξη και διάσωση των μονοπατιών στα Λευκά Όρη, αλλά και για την ασφαλή διακίνηση σε αυτά, του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των πεζοπόρων – ορειβατών, διοργανώνει τετραήμερη δράση από 15 έως και 18 Σεπτεμβρίου 2017, για την σηματοδότηση μονοπατιών στην περιοχή πάνω από το οροπέδιο Ομαλού και γύρω από το καταφύγιο του, στην τοποθεσία Καλλέργη, σε συνεργασία με τα Ξενοδοχεία Νέος Ομαλός και Εξάρι, που υποδέχονται πολλούς αλλοδαπούς επισκέπτες περιπατητές και ορειβάτες στην περιοχή του Ομαλού.   

Στα πλαίσια της τετραήμερης αυτής δράσης, που διοργανώνεται στην περιοχή του Ομαλού, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει και διήμερη οργανωμένη ορειβατική εξόρμηση το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, για την σηματοδότηση του μονοπατιού Ποριά -κορυφή Ψαρή -Ξερολίμνια.

Ωστόσο όποιο μέλος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει και τις υπόλοιπες μέρες της δράσης, προσεγγίζοντας την περιοχή, με δικό του μεταφορικό μέσο.

Τα υπόλοιπα μονοπάτια που θα σηματοδοτηθούν είναι τα: – Ομαλός- Κουκουλέ – Ξυλόσκαλο, – Καλλέργη-Κουκουλέ-κορυφή Μπίμπο και -Καλλέργη-Στενή Μοίρα.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν ή να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή, μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες ή και να δηλώσουν συμμετοχή, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 2821044647 και 6976585849.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook