Οι  Αναπτυξιακές Εταιρείες της Κρήτης αναλαμβάνουν τη διαχείριση   προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης  στις  αγροτικές  περιοχές  της Κρήτης.

Οι Αναπτυξιακές Εταιρίες της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίες διαχειρίζονται τα προγράμματα Leader αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τα ολοκληρωμένα τοπικά προγράμματα του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020, τα οποία θα προωθήσουν δράσεις σχετικές με  την απασχόληση, την  κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση της φτώχειας στις αγροτικές περιοχές της Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ ευρώ. Αυτό  ανακοινώθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης  Σταύρο Αρναουτάκη, σε τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της  Περιφέρειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αναπτυξιακοί Εταιρείες: Ηρακλείου, Λασιθίου,  ΑΚΟΜ και  ΟΑΚ  ΑΕ, καθώς  και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης  συζητήθηκε επίσης  ο προγραμματισμός και  η ενεργοποίηση των προγραμμάτων LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, των οποίων η παρακολούθηση έχει αποκεντρωθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook