Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχει και στηρίζει το μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των εργαζόμενων και της νεολαίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο στις 9/9/2017.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ αποτελεί για τους εργαζόμενους το σημείο εκκίνησης των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων του ερχόμενου χειμώνα.

Ο πρωθυπουργός θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη, για να εξαγγείλει για μια ακόμα φορά την επερχόμενη «ανάπτυξη» και  την «έξοδο στις αγορές», ενώ την ίδια στιγμή για όλους εμάς τους εργαζόμενους προετοιμάζει νέα σκληρή λιτότητα ενόψει του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης   με τα 113 «προαπαιτούμενα μέτρα» , με το δικαίωμα στην απεργία να μπαίνει στο στόχαστρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους γνωρίζουμε καλά τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση. Οι  συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων σχολείων σ’ όλη την Ελλάδα, οι δραματικές περικοπές προσωπικού και η υπολειτουργία των σχολείων είναι μερικά μόνο από τις κυβερνητικές επιλογές που τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει τα σχολεία σε ασφυκτική κατάσταση. Οι τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού Γαβρόγλου για το «νέο» εκπαιδευτικό νομοσχέδιο κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Δε θα τους αφήσουμε. 

Είναι λοιπόν, ανάγκη των καιρών το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα να περάσει σ’ όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και να γίνει επικίνδυνο για την πολιτική τους συνολικά.  Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνο ο αποφασιστικός, αδιαπραγμάτευτος, ανυποχώρητος αγώνας
Καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 9/9/2017, να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στο mail της ΕΛΜΕ ([email protected]) στέλνοντας τα στοιχεία τους, ώστε να διευθετηθεί το θέμα της μετακίνησης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook