Οι “Ποδηλάτρεις” στα Χανιά υπογράφουν την παρακάτω επιστολή με την οποία εκφράζουν την κοινή αγανάκτηση, το πένθος και το θυμό όλων για τα αναρρίθμητα τροχαία ατυχήματα στην πόλη, που στοίχισαν και ανθρώπινες ζωές

Καλοκαίρι στα Χανιά. Μία πόλη η οποία πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας των προτιμήσεων των Ελλήνων για διακοπές και ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς εν γένει, σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία αφίξεων .Θα ήταν αναμενόμενη λοιπόν από την πλευρά της Πολιτείας, επιπλέον μέριμνα στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Οι αριθμοί που αφορούν στα τροχαία, κάθε καλοκαίρι προσεγγίζουν νέα , θλιβερά ρεκόρ. 

Είτε  επισκέπτες,είτε κάτοικοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα μη λήψης απαραίτητων μέτρων  οδικής ασφάλειας,όπως αυτή μπορεί να μεταφραστεί κάθε φορά: απουσία μέτρων και προπάντων, μη διενέργεια ελέγχων που αφορούν στην αποτροπή ατυχημάτων, στην ασφαλή διέλευση των πεζών και κυρίως στην πάταξη συμπεριφορών που αιτιολογούν,αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τα τροχαία ή τα ατυχήματα των πεζών σ αυτή την τρομερή συχνότητα.

Είτε πρόκειται για υπερβολική ταχύτητα, είτε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών,είτε για οδήγηση με ταυτόχρονη συνομιλία στο κινητό!ακόμα και των οδηγών λεωφορείων,είτε για ολιγόνοη επίδειξη μαγκιάς και αφροσύνης, είτε για ανύπαρκτα ή σπασμένα πεζοδρόμια,ή οδοστρώματα,(ελλιπώς ή παντελώς μη φωτισμένα), είτε για παράνομο, όλως επικίνδυνο και μη τιμωρούμενο με το προβλεπόμενο πρόστιμο παρκάρισμα, είτε για έλλειψη σήμανσης στους δρόμους, είτε για σωρεία αυθαιρεσιών που καθημερινά δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στους δρόμους και τα πεζοδρόμια και θέτουν σε κίνδυνο τους πάντες στην άσφαλτο.

Οι δικαιολογίες δεν καθαγιάζουν την διαπιστωμένη ολιγωρία,για να μην πούμε εντυπωσιακή αδιαφορία για ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν στην επιβίωση στο χάος της οδικής κυκλοφορίας που οξύνεται την περίοδο αιχμής. 

Ας ληφθούν επιτέλους σοβαρά υπ όψιν οι επείγουσες ανάγκες και ας υλοποιηθούν τα αναγκαία  και υπεσχημένα.Δεν θέλουμε να είμαστε τριτοκοσμική χώρα και οφείλεται η δέουσα σοβαρότητα και σεβασμός στις ανθρώπινες ζωές που διακυβεύονται και θυσιάζονται άδικα με αυτή την εξωφρενική συχνότητα στην πόλη μας. 

Δεν θέλουμε να αδιαφορήσουμε για όσα συμβαίνουν και κυρίως,δεν θέλουμε να συνηθίσουμε σε αυτή την θλιβερή ειδεογραφία που διαβάζουμε καθημερινά.

Τα τροχαία για το Νοσοκομείο Χανίων αποτελούν πλέον ρουτίνα.Μία συνομιλία με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στα Επείγοντα το επιβεβαιώνει. 

Επιτέλους, ας γίνει κάτι, προκειμένου να κλείσει αυτός ο κύκλος  του αίματος και του πένθους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook