Για ένα νομοθέτημα που επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, έκανε λόγο ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Μπαλωμενάκης υπογράμμισε ότι η σειρά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα των εργασιακών από τη σκοπιά του αδύναμου μέρους, δηλαδή του εργαζόμενου.

Ευχαρίστησε μάλιστα την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για το γεγονός ότι το αίτημα που τέθηκε ενώπιόν της σε πρόσφατη ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, για τη μη πρόσβαση των κακοπληρωτών εργοδοτών στο δημόσιο χρήμα ενσωματώθηκε στο τρέχον νομοσχέδιο.

Τόνισε ακόμα ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αποδίδουν βάρος στην ισχυροποίηση των εξουσιών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με εξουσίες που προσιδιάζουν σε εκείνες του προανακριτικού υπαλλήλου είναι πάρα πολύ σημαντικές.

«Επίσης σημαντικό είναι ότι μια επιχείρηση που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία και τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, θα αναγκάζεται να κλείσει», σημείωσε.

Ακόμα, ο κ. Μπαλωμενάκης χαρακτήρισε εξαιρετική τη διάταξη που επιβάλει την ηλεκτρονική προαναγγελία των υπερωριών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ακόμα και με SMS, καθώς το σύστημα που ισχύει σήμερα με τα χειρόγραφα βιβλία άφηνε το περιθώριο, όπως είπε, για παραθυράκια, πονηριές και στρεψοδικίες που καταλήγουν πάντοτε σε βάρος των εργαζομένων .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook